Koirat mukaan hyväntekeväisyystapahtumaan

Erilaiset hyväntekeväisyystapahtumat ovat yleistyneet runsaasti viime aikoina. Työpaikat, yritykset, kaveriporukat ja muut tahot haluavat käyttää aikaansa auttaen apua tarvitsevia. Erilaiset tapahtumat ovat tähän mitä parhain keino, sillä silloin auttamiseen on helppo osallistua kenen tahansa, ja yleensä myös luvassa on mukava päivä.

Hyväntekeväisyystapahtuman idea on sekä kerätä varoja että lisätä tunnettavuutta asialle. Yleensä mukana on sponsoreita, joilta saadaan suurin tuotto, ja joiden avulla saadaan esimerkiksi järjestettyä tarjoilut tai tuotekassit osallistujille. Riippuen tapahtumasta ja osallistujista, myös yksityisten ihmisten lahjoitukset voivat olla merkittäviä. Etenkin USA:ssa on vahva perinne, jonka mukaan hyväosaisten tulee lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen. Suomessa tyypillisempää on niin sanottu talkootoiminta, jossa rahaa liikkuu vähemmän, mutta ihmiset antavat työpanoksensa jonkun tärkeän asian eteen.

Urheilutapahtumat suosittuja

Yksi tavallinen esimerkki ovat liikuntatapahtumat, joissa kävellään tai juostaan jonkin tärkeän asian puolesta. Hyväntekeväisyystapahtumiin voivat yleensä osallistua koko perhe, mikä on tarkoituskin. Hieno esimerkiksi on belgialainen 9-vuotias Pauline, joka tuli tunnetuksi, kun osallistui syöpäpotilaiden hyväksi järjestettyyn tapahtumaan. Hänen isoäitinsä oli sairastunut syöpään, ja Pauline halusi olla avuksi.

Mitä mukavin tapa osallistua hyväntekeväisyystapahtumaan on kävely, jossa otetaan koirat mukaan. Iso joukko ihmisiä, yhdessä tärkeän asian äärellä koirat vahvistuksena, kuulostaa monen mielestä mitä parhaalta mahdolliselta tavalta viettää vaikkapa sunnuntaipäivää.

Kävelyä kauniissa luonnonmaisemissa

Tämän hyväntekeväisyystapahtuman tekee täydelliseksi se, että kävely tapahtuu kauniissa maisemissa luonnon helmassa. Moni kaupunkilainen, joka on tottunut lenkkeilemään harmaalla asfaltilla iloitsee aidosti päästessään metsäpolulle ja pellonpientareelle liikkumaan. Sanomattakin on selvää, että myös koiraystävät nauttivat tästä vaihtoehdosta enemmän.

Hyväntekeväisyyskävelyssä saa valita myös matkan pituuden: tarjolla on viiden ja kymmenen kilometrin lenkit. Näin kaikille löytyy sopiva matka. Vaikka monessa tapahtumassa juostaan, tällä kertaa tarkoitus on rauhallisesti mutta reippaassa hengessä kävellä kohti maalia. Leppoisa yhdessäolo on päivän tavoitteena.

Reitille voi ottaa mukaan myös sauvat, mikäli sauvakävely on oma laji, ja pystyy kuitenkin samalla pitämään koiran kytkettynä.

Tapahtuma löytökoirien hyväksi

Luontokävely koirien kanssa tehdään paikallisen löytöeläintoiminnan hyväksi. Löytöeläimistä huolehtiva yhdistys saa tietyn summan julkista rahaa toimintansa ylläpitämiseen, vuokriin ja muihin juokseviin kuluihin, mutta suurin osa toiminnasta tapahtuu vapaaehtoisvoimin. Tästä syystä kaikki ylimääräiset avustuksen ja varat tulevat tarpeeseen. Kaikki tapahtuman tuotot päätyvät yhdistykselle. Rahoja kertyy lipputuloista, tuotemyynnistä, lahjoituksista sekä tapahtuman sponsoreilta.

Tapahtuma-alueella on paljon erilaista ohjelmaa ja yhdistyksen aktiiveja myymässä erilaisia kannatustuotteita. Alueelle ovat tervetulleita kaikki, eivät ainoastaan kävelytapahtuman varsinaiset osallistujat, jotka ovat ostaneet pääsyliput. Tavoitteena on, että yhdistyksen toimintaan tutustuu mahdollisimman suuri joukko ihmisiä, ei ainoastaan ne, jotka lähtevät reippailemaan kävelylenkille koirien kanssa.

Jokaiselle paikalle saapuneelle kerrotaan yhdistyksen toiminnasta Suomessa sekä kansainvälisestä rescue-koira-toiminnasta, joka on yleistynyt myös Suomessa.

Tavoitteena on, että koirakävelystä tulee vuosittainen tapahtuma, ja että se laajenee ympäri maata.

Sponsorit tekevät tapahtuman mahdolliseksi

Koska kyseessä on hyväntekeväisyystapahtuma, on selvää, että tarvitaan lukuisia sponsoreita. Näin voidaan kattaa kaikki järjestelykulut sekä luoda kiinnostavaa ohjelmaa. Vaikka kaikki tapahtuman työntekijät ovat vapaaehtoisia, syntyy aina kuluja turvallisten puitteiden järjestämisestä. Tarvitaan järjestyksenvalvojia ja lukuisia ihmisiä huolehtimaan, että tapahtumat rullaavat suunnitellusti eteenpäin.

Tapahtumalla on yrityssponsoreita, kuten Unibet, mutta myös jokainen yksityinen henkilö voi osoittaa kannatustaan tekemällä lahjoituksen yhdistykselle. Kaikki summat ovat hyödyksi, jokainen euro on tärkeä ja jokainen lahjoittaja päättää itse summan. Lahjoituksen voi tehdä joko lippaaseen itse tapahtumassa tai suoraan yhdistyksen tilille sen mukaan mikä on helpointa. Paikan päällä lahjoituksen tehneet saavat kiitokseksi yhdistyksen pinssin, jolla voi koristaa vaikkapa laukkuaan tai takkiaan.

Lahjoituksen lisäksi yhdistys toivoo löytävänsä lisää aktiiveja toimintaansa. Kaikki asiasta kiinnostuneet saavat lisätietoja kävelytapahtumassa ja voivat kysyä mieltään askarruttavia kysymyksiä.

Tapahtumalla on säävaraus: kovassa sateessa kävelytapahtuma joudutaan valitettavasti perumaan. Esimerkiksi täältä voi tarkastaa sääennusteen.