Miksi lemmikin hankkiminen kannattaa

Moni ihminen haaveilee lapsuudesta lähtien ikiomasta lemmikistä, jota voi hoitaa ja rakastaa. Kun tämä haave lopulta toteutuu, on ihminen onnensa huipulla. Oli kyseessä sitten kauniinvärinen akvaariokala, pörröinen koira tai vaikkapa eksoottinen lisko, ihminen kiintyy lemmikkiinsä helposti ja hoitaa tätä koko sydämellään. Mistä se johtuu, että lemmikeistä tulee omistajilleen niin rakkaita? Entä miksi lukuisat lemmikkien omistajille tehdyt tutkimukset osoittavat, että lemmikin hankkiminen todellakin kannattaa? Lue tästä artikkelista syyt siihen, miksi lemmikit, koirat mukaanlukien ovat kannattava hankinta.

Ihmisellä on luontainen hoivavietti, jota lemmikeihin voi kätevästi purkaa

Jokainen muistaa varmaan koulun biologiantunneilta sen, että jokaisessa ihmisessä on sisäänrakennettu hoivavietti. Tämän todistavat jo pienet lapset, jotka leikkivät kotia ja hoivaavat nukkeja jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Lemmikit tarjoavat vähän isommille ihmisille mahdollisuuden tämän samaisen vietin purkamiseen. Sitä voidaankin monelta kantilta verrata vaikkapa oikean ihmislapsen hoitamiseen – monessa tapauksessa lemmikin hoitaminen on vähintään yhtä haasteellista, mutta myös antaa paljon, kun oman työnsä hedelmän näkee konkreettisesti lemmikin kasvaessa ja kehittyessä.

Lemmikin hoitaminen tarjoaa ihmiselle rutiinia

Joillekin ihmisille, varsinkin yksin asuville nuorille, aikuisille ja vanhuksille voi olla haastavaa löytää elämälleen yhtenäistä rytmiä. Sama ongelma saattaa olla myös mielenterveysongelmista kärsivillä ihmisillä. Lemmikit ovatkin tarjonneet yllättävän avun tähän, sillä lemmikin omistaminen väkisin ryhdittää elämää ja tarjoaa siihen jonkinlaisia rutiineja. Lemmikkiä täytyy ruokkia, hoitaa ja siivota sekä joissakin tapauksissa ulkoiluttaa, ja jo nämä pienet jokapäiväiset askareet saattavat tuoda monelle kaivattua rytmiä elämään.

Lemmikin elämän seuraaminen ja sen seurassa oleminen parantaa mielen laatua

Onko mikään ihanampaa, kuin vaikkapa pienten leikkivien kissanpentujen, upeiden värikkäiden lintujen tai laiduntavien hevosten elämän seuraaminen? Todennäköisesti ei, sillä näiden upeiden eliöiden elämän seuraamisen parissa voisi viettää vaikka tuntikausia! Eläimet ovat mainioita otuksia, joilla on omat mieltymyksensä ja osaamisensa, ja tämän seuraaminen ja oppiminen aiheuttaa ihmiselle mielihyvää ja viihdyttää meitä kovasti. Lisäksi eläinten seurassa oleminen, niiden katselu ja koskeminen tunnetusti saa ihmisen huomattavasti paremmalle mielelle hetkessä. Lemmikin hankkiminen siis tosiaankin kannattaa!